Explorers winnen regio explorerweekend

Het laatste weekend van mei zijn we met de explorers naar de explo geweest. Dit weekend werd gehouden bij scouting Amicus en was een soort van wedstrijd. Per programma-onderdeel kon je punten verdienen. Omdat we met een aantal verschillende scoutinggroepen daar waren, werd het weekend na het opbouwen van de tenten geopend met een kennismakingsspel en het zingen van kampvuurliedjes bij de beamer, omdat het regende.

De volgende ochtend begonnen we met het eerste spel-onderdeel waar punten te verdienen waren, de tocht. Tijdens de tocht kon je punten verdienen door opdrachten te voltooien die je via de telefoon doorkreeg. Zo hebben wij bijvoorbeeld een gekke foto met een paspop moeten maken en een selfie in de McDonalds. Na de tocht en het eten gingen we ons voorbereiden op het avondspel. Bij het avondspel werden de explorergroepen opgesplitst in 2 teams. 1 team met lopers en een met puzzelaars. Eerst moesten de lopers bij scoutinggebouwen in de buurt QR-codes scannen en deze door sturen naar de puzzelaars. De puzzelaars kregen dan via de code een puzzel, die de locatie van een nieuwe puzzel rondom het gebouw van Amicus gaf. Als deze was opgelost kregen ze de coordinaten van een eindpunt uit. Als de lopers hier aankwamen konden ze inchecken en dan kregen ze punten. Maar, er waren ook jagers die in auto’s rondreden. Als je getikt werd door de jagers kreeg je strafpunten. Om te voorkomen dat je als loper getikt wordt door jagers, moesten de puzzelaars, die de lopers en jagers konden volgen via een groot scherm, ervoor zorgen dat de lopers de jagers niet tegen komen. Wij waren de enige groep die bij 2 eindpunten waren gekomen, hierdoor hadden wij dit spel, uiteraard, ruim gewonnen.

De ochtend erna begonnen we na het ontbijt met opruimen en afbreken omdat er regen was voorspeld voor de middag. ‘s Middags hadden we het laatste programma-onderdeel, sport en spel. Hierbij konden we een beetje actief ontspannen. Na de sport en spel volgde de afsluiting werd de einduitslag bekend gemaakt. Tot ieders verbazing, behalve die van ons, hadden wij de overwinning binnengesleept met een klein verschil. Na de verdiende felicitaties en het krijgen van de wisseltrofee, die natuurlijk een speciaal plekje in ons lokaal gaat krijgen, werd het weekend afgesloten en gingen we naar huis. Zelfs na alle regen was het weekend niet in het water gevallen en zeker voor herhaling vatbaar, waar we onze titel zullen mogen gaan verdedigen.