Top Menu

Groepsovernachting 2019: ‘In de ban van de RING’

Onlangs hebben we weer een geweldige Groepsovernachting mogen beleven. Nadat de slaapplaatsen buiten in de tenten en binnen in het HK verdeeld waren, begaven we ons naar De Gouw, een bijzondere regio in Midden Aarde. De opening van de Groepsovernachting werd al snel verstoord door een zekere Frida. Frida was een avonturier die een bijzondere Ring met magische krachten had gevonden. Alleen er was een probleem: de Ring straalde negatieve energie uit. Gandalf, een vriend van Frida, had zijn boek per ongeluk achtergelaten en daar stond in dat de Ring vernietigd moest worden in de hete vuren van Modder. Als dat niet op tijd zou gebeuren dan zou de ring in de handen komen van de slechte tovenaar Scoutron. Zelfs op afstand had Scoutron al invloed op de Ring door de negatieve krachten in de Ring te bundelen zodra iemand in de buurt van de Ring kwam. Dus het was oppassen geblazen.

In het boek van Gandalf stond dat je het land Modder alleen in komt als je beschikt over een bijzonder paspoort. Dat werd tijdens de fraaie tocht in elkaar geknutseld waarbij we diversen opdrachten moesten uitvoeren zoals met modder gooien en elkaars portret moesten natekenen. Na deze bijzondere tocht door De Gouw kwamen we terug op de Groene Long en daar stond een heerlijke maaltijd gereed bereid door drie vrolijke dames. Wat was dat lekker en het toetje maakte het helemaal af. Nadat de scouts hebben afgewassen kon het avondprogramma beginnen.

’s Avonds hebben de bevers en de welpen geprobeerd om met valse paspoorten Modder binnen te komen. Om de kwade tovenaar Scoutron om de tuin te leiden, hebben ze een heleboel niet-betoverde Ringen naar Modder gesmokkeld zodat de echte Ring niet zou opvallen. Scoutron dacht een enorme kracht te gaan opbouwen door zoveel mogelijk Ringen in te nemen, maar uiteindelijk had hij helemaal geen krachten verzameld omdat het één grote nep-truuk was. Helaas werd Frida in de schemer van de avond overvallen door Sjmiegel: die had de Ring afgepakt en omgedaan waardoor hij onzichtbaar werd. Er ontstond een groot gevecht tussen Frida en Sjmiegel, maar Frida zag niet waar hij moest meppen omdat hij Sjmiegel niet kon zien. Daardoor liep hij zelf wel veel klappen op en Frida was bont en blauw. Gelukkig werd Frida gesteund en bijgestaan door een aantal dappere bevers en welpen. Maar het ergste was dat de Ring weg was. Frida was verdrietig en bij het kampvuur werd hij door de bevers en welpen getroost met een lekker drankje en wat marshmallows.

Later die avond probeerde ook de scouts en de explorers Modder via een andere kant binnen te komen. Ze werden geblinddoekt met auto’s ver weggebracht en moesten ongezien hun weg terug vervolgen. Onderweg moesten ze oppassen voor de handlangers van Scoutron die op hun stalen paarden met gigantische koplampen rondreden. Als je gevonden werd dan kreeg je een extra handicap cadeau. Eén groep wist zich onderweg zo goed te verstoppen achter geparkeerde auto’s, struiken en bomen dat zij niet één keer gepakt werden. De andere groep werd wel gepakt en kreeg een aantal houten balken mee die ze mee terug moesten nemen naar het HK.
Moe maar voldaan hebben ook de scouts en de explorers nog even lekker bij het vuur gezeten.
Tijdens de onvergetelijke avondact van de explorers werd onze Ruud nog eens ouderwets ontgroend omdat hij is overgevlogen naar de Rover Scouts. Helaas kieperde de bekertjes water en meel de verkeerde kant op. Ook werd afscheid genomen van Max als explorerleider waarbij Max een heuse houten paletkachel cadeau kreeg van de explorers. Tevens moest Max getogen in een regenpak en duikbril proberen een vuurtje te maken.

Na een welverdiende nachtrust werd ’s morgens in alle vroegte iedereen automatisch gewekt door kinderen die veel te vroeg wakker werden. De dag begon niet zo bijster goed, want het regende pijpenstelen. Na een lekker lang ontbijt mochten de bevers en de welpen afwassen. Al snel bleek dat de duistere figuur genaamd Sjmiegel zo in de ban van de Ring is, dat hij hem absoluut niet wil teruggeven. Alleen voor héél veel geld wil hij hem misschien aan ons terug verkopen. Dus we moesten heel veel geld bij elkaar zien te krijgen. Om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zijn we met z’n allen naar het openluchtcasino gegaan.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes