Overvliegen 2016

Rik mag niet overvliegen van de bevers!

Rikky mag niet overvliegen van de bevers!

Welpen slingeren de jungle uit

Als laatste activiteit tijdens de groepsovernachting vlogen de oudste kinderen van iedere speltak over naar de volgende speltak. Iedere speltak had weer iets bedacht. De bevers vlogen al touwtrekkend over naar de welpen. Beverstaf Rikky vloog ook over en moest alleen touwtrekken tegen de resterende bevers, want die wilde hem niet laten gaan!! Dat was nog een hele klus! De nieuwe welpen werden bij de welpenhorde binnen geslingerd via een liaan.

De oudste welpen slingerden op dezelfde manier naar de scouts toe. Bij aankomst bij de scouts moesten de welpen door een raamwerk van pioniertouw heen kruipen. De scouts wachtt

Explorers doorstaan weer en wind op weg naar de roverscouts

en hun nieuw scouting vrienden op met een heuse stevige yell!

Van de scouts vloog er deze keer niemand over naar de explorers. Van de explorers vlogen er een drietal explorers over naar de roverscouts. Als ze uit een bak stevige rijstevla met diverse ingrediënten een dropje tussen hun tanden konden opvissen, mochten ze overvliegen naar de roverscouts. Bij de roverscouts werden ze wel heel leuk ontvangen: ze werden geblinddoekt, kregen een regenjas aan en moesten al zittend in een vliegtuig een regenbui, een meelstorm, een hagel(slag)bui en een bladerstorm overleven.

We wensen alle overvliegers heel veel plezier bij hun nieuwe speltak. Je bent nu opeens weer de jongste, in je speltak, maar de programma’s zullen anders zijn dan bij je vorige speltak . . . laat je maar verassen!