RSW 2018: Partysquad!

RSW 2018
Door: Evi en Lieke

Dag 1:
We komen aan op het terrein en zien overal scouts. Even later is onze groep compleet en gaan we ons aanmelden in de grote tent. Daar krijgen we het nummerbordje van onze ploeg. Nu weten we op welk subkamp we zitten en waar we onze tent moeten opzetten. Als we aankomen op ons miniterreintje mogen we meteen de spullen uit de aanhangwagen pakken om de tent en het keukendak op te zetten. Na zo’n 2 uur zijn we klaar en gaan we verzamelen bij het podium. Na een stukje thema lopen we met z’n allen richting het bos om een avondspel te doen. Bij het avondspel moeten we feestartikelen verzamelen. Je kan ook getikt worden en dan moet je je feestartikel inleveren. De jongens zijn letterlijk getikt en glijden op hun kont van een berg af (jongens zijn raar). Na het avondspel drinken we nog een kop thee en we kruipen daarna lekker ons bed in. Tot morgen!

Dag 2:
Je wil niet weten hoe we wakker worden gemaakt. Met een schreeuw liedje! Snel aankleden en door met het ontbijt. Jesse zit weer eens in de knoop met zijn eten! Na een stevig ontbijt verzamelen we bij het podium. We vertrekken zo op tocht, eerst doen we nog even een spel en krijgen we de Tocht Toets(TT). Tijdens de tocht komen we verschillende posten tegen, we doen verschillende spellen om punten te krijgen. De jongens zijn aan het gooien met het rugzakje van Morris en die heeft Rens van het spoor afgehaald nog net op tijd want daarna kwam er een trein langs. Na de tocht gaan we foerageren, eten halen, op menu staat; puree met bonen, komkommer en schnitzel! Lekker!! Na het eten even afwassen en de spullen voor de themapresentatie klaar zetten. Om 19.00 uur komen de ouders om alle presentaties te bewonderen. Na de presentatie even opruimen en dan weer een stukje thema. De ‘acteurs’ zijn nu bezig met wat leuke spellen waar het publiek aan mee kan doen, zoals je ballon zo groot mogelijk maken en hem dan laten ontploffen! En pannenkoeken door de lucht gooien! Hierbij krijg je natuurlijk ook punten. Na het stukje thema kruipen we weer lekker onze tent in.

Dag 3:
De laatste dag! Deze dag is het spannendste van alle dagen. We beginnen met het afbreken van ons miniterreintje. We moeten nu alles in de kar leggen en dan verzamelen. We gaan namelijk het terrein controleren op afval. Daarna krijgen we een stukje thema en de prijsuitreiking! We zijn al heel blij als we niet bij de laatste twee ploegen zitten maar uiteindelijk worden we 11de(van de 13)! Daar zijn we ook al heel blij mee! Er wordt ook een nieuwe koning uitgekozen, maar dat gaat niet al te goed! Alle kandidaten willen namelijk heel graag koning worden! Maar daar hebben ze een heel goed ander idee voor: ze worden allemaal minister. En uiteindelijk komt er toch nog een koning. Nu is het tijd om naar huis te gaan en iedereen zoekt zijn ouders en gaat na een verhaal te vertellen naar huis!

Wij vonden RSW heel erg leuk en komen graag nog een keertje! Lieke en Evi.