Trainingsgroep Scouts RSW 2017

Vrijdagavond 8 april kwamen de Scouts bij elkaar om een heel weekend te oefenen voor de RSW. Het weer was goed, de voorspellingen voor de rest van het weekend nog beter.  Al met al zag het er prima uit om een paar mooie dagen hard te werken. Want……er moest worden gewerkt.

Er gaan zowel een wedstrijd- als een trainingsploeg naar de RSW. Beide ploegen hebben op vrijdagavond hun tent opgezet. De trainingsgroep heeft onder leiding van een deskundige inhuurkracht de tent perfect opgezet. De wedstrijdgroep kon helaas geen gebruik maken van extra inhuurkrachten en moest volledig op eigen kracht de ruimtevaarder recht krijgen. Het kostte wat tijd, maar ook zij slaagden in hun missie.

Na een lange nacht moesten de volgende ochtend de keukendaken worden opgezet en er moest worden gepionierd. Na een paar uur kinderarbeid hadden beide ploegen een perfecte buitenkeuken gecreëerd en was het tijd voor de tocht. De wedstrijdploeg liep de tocht zonder leiding. Nadat ze een tijdje de verkeerde route (hoezo eigenwijs?) hadden gekozen,  hebben ze de route verder zonder problemen kunnen vervolgen.

Bij terugkomst op het HK was er weinig tijd om te rusten….er moest worden gekookt. Op het menu stonden balletjes in tomaten-groente saus met pasta en als toetje een mooie ‘helden’-taart.

Na een kampvuurtje en  weer een lange en koude nacht, was het  ’s ochtends tijd om alles weer af te breken en op te ruimen. Gelukkig was iedereen goed uitgeslapen en gingen de werkzaamheden als een speer. Toen de ouders kwamen, was alles klaar en mochten de Scouts na een gezellig weekend mee naar huis.