Zomerkamp Roverscouts 2017

Het was vrijdag 4 augustus en de auto’s stonden bepakt en wel, klaar voor vertrek op het HK. De navigatie werd ingesteld en de reis naar Waimes kon beginnen. Nog niet wetend dat zich in dit stadje een joodse sekte had gevestigd. Na een kleine 2 uur en een paar hellingproeven verder arriveerden we bij ons luxueuze huisje. Compleet uitgerust met biljart- en voetbal tafel, sauna, zonnebank en een heuse bar. Welgeteld 3 badkamers en bedden voor maar liefst 10 man. Nee, we kwamen niks te kort in ons paleisje. Anders dan wat je normaal van een scouting kamp verwacht, ontbrak het ons dit kamp niet aan luxe. De kamers werden verdeeld en er werd een boodschappenlijstje gemaakt waarna een aantal naar de supermarkt gingen om inkopen te doen voor het avondmaal. Wraps stonden op het menu. De rest bleef achter bij ons huis(je), discussiërend of het nu “Waimes”, “Waimes”, “Waimes” of “Waimes” was. Nog steeds zijn wij het er niet over eens: Is het nou op zijn duits, frans, vlaams of toch op zijn engels? Verder vormden een stoet orthodoxe joden door onze straat, geheel gehuld in de voorgeschreven kledij, een hoogtepunt. Na het avondeten kwamen de kaarten op tafel en vulden wij de rest van de avond met kaartspelletjes waarbij de drankjes rijkelijk vloeiden. Voor een enkele pakte dit uit in een buikschuiver over de slaapkamervloer, maar dat was natuurlijk de schuld van een verstopt drempeltje. Echter mocht dit de pret niet drukken, want al met al was het een zeer geslaagde avond.
Na de volgende ochtend heerlijk te hebben uitgeslapen begonnen wij de dag met een stevig ontbijt. We besloten het nabij gelegen stadje Malmedy te bezoeken, maar hier was ongeveer net zo veel te doen als in Waimes. Ondanks dat wisten we ons toch te vermaken en hebben we genoten van een frietje en een wandeling door de stad gemaakt. Daarna keerden we weer huiswaarts voor een paar potjes Weerwolven tot er besloten werd de bar tot zijn recht te laten komen. De foute hits vulden de ruimte en iedereen showde hun beste dansmoves. We hadden het goed getroffen, want die bewuste avond bleek er een feest te zijn in het centrumpje van Waimes. Ondanks dat enkelen er totaal niet op gekleed waren besloten we hier toch heen te gaan om onze dansmoves aan een groter publiek te kunnen tonen. Tot in de late uurtjes hebben we het centrum van Waimes onveilig gemaakt.
De volgende dag was het heerlijk weer en hebben we rustig aan gedaan. We hebben een plaatselijk meertje bezocht waar we konden zwemmen en zonnen. Die avond hebben we heerlijk gebarbecued en ons te goed gedaan aan de laatste drankjes voordat het de volgende ochtend alweer tijd was om naar huis te gaan. Na de koffers weer te hebben ingepakt en na nog één keer de dagelijkse stoet naar de kerk van de plaatselijke bewoners van Waimes te hebben bewonderd, begon de terugreis.