Top Menu

Zomerkamp Scouts 2017

De scouts werden ingedeeld in 2 teams, team Mirage en team Excalibur, genoemd naar de meest chique hotels in La Vegas. De opbouw van de hotels verliep voorspoedig. Helaas stond de tent van team Mirage vlakbij een oude boom met een hoornaarsnest. Deze vredelievende grote wespen waren ‘not amused’ met een tent vol scouts en zetten de aanval in. Met gevaar voor eigen leven trokken de scouts de haringen uit de grond en de tent werd verderop weer opgezet. Aan het eind van de middag was het kampterrein klaar, de tenten stonden recht en de keukens waren opge-bouwd, ingericht en klaar voor gebruik.

Na het eten kregen de scouts bezoek van een tweetal geheimagenten van CSI Las Vegas. Zij hadden de hulp nodig van de scouts, omdat er Very Bad Things waren gebeurd. Tijdens een gezellig mannenweekendje van president Trump en een aantal internationale gasten was er van alles gebeurd.

Tijdens het avondspel werd duidelijk dat die Very Bad Things in China Town hadden plaats-gevonden. Helaas werd niet duidelijk wat er was gebeurd. Veel tijd om erover na te denken was er niet. De scouts werden geblinddoekt en gedropt.

De volgende ochtend kwamen de geheimagenten weer. Ze vertelden dat de Plaats Delict was onderzocht en dat er een enorme hoeveelheid bloed was gevonden. Er moest iemand zijn vermoord, maar er was geen lichaam aangetroffen. Er waren wel aanwijzingen dat het moordwapen in de Colloradoriver zou kunnen liggen.
Missie van de dag: Vind het moordwapen!
De scouts sprongen op hun stalen ros om naar de Colloradoriver te rijden. Daar aangekomen werden ze verdeeld over kano’s en kon de zoektocht beginnen. Allereerst werd er gezocht naar een manier om de kano’s te laten varen. Dat bleek toch iets moeilijker dan gedacht. Luuk en Jennifer werkten zo goed samen dat ze ondanks de stroming toch geen meter vooruit kwamen.

Danee, Evi en Lieke hadden al snel een ritme gevonden. Ze peddelden rechts en raakten de linkeroever, dan peddelden ze links tot ze de rechteroever raakten en dan begon het weer van vooraf aan. Ondertussen konden ze speuren naar het moordwapen. Tijdens een korte pauze hebben de scouts hun eigen duikploeg ingezet om te zoeken. De bodem van de Colloradoriver werd door een aantal deskundige dames grondig onderzocht, maar er werd helaas niets gevonden.

Na aankomst bleek dat er aanwijzingen waren aangetroffen voor het moordwapen en de volgende ochtend werden een zwaard en een bebloede steen gevonden…..maar nog steeds geen slachtoffer.

Bij de briefing door de geheimagenten bleek dat alle getuigen van het mannenweekend en van het Ladies-weekend van Melania (Malaria) Trump waren gehoord. De getuigenverklaring waren echter verspreid rondom Las Vegas, omdat de computer van CSI was gehackt.
Missie van de dag: Vind de getuigenverklaringen!
De missie werd even uitgesteld om taartjes te eten. Lisa had ervoor gekozen om tijdens ons kamp jarig te zijn en daar horen taartjes bij.
De teams Mirage en Excalibur gingen afzonderlijk op pad om de verklaringen op te sporen.

Na een lange en warme tocht door de woestijn van Nevada werd aan het eind van de middag een oase bereikt. De teams besloten hier hun kamp op te slaan voor de nacht. Na het eten kwam de moeder van Lisa taart brengen naar de oase. Die ging er goed in. De scouts waren daarna moe en voldaan en sliepen bijna allemaal onder de blote sterrenhemel.

Na het ontbijt werd de zoektocht naar de getuigenverklaringen voortgezet. De stemming zat er nog goed in en al zingend werd de bestemming voor de middag bereikt. Alle getuigenverklaringen werden gelezen, maar helaas was het niet direct mogelijk om te ontdekken wie het slachtoffer was. Van alle deelnemers aan het mannen- en ladiesweekend was er een getuigenverklaring. Maar eerst moest er worden gezwommen in het meest luxueuze zwembad in een rijke buitenwijk van Las Vegas. Het water was heerlijk fris en het zwembad was uitgerust met een beweegbare bodem. Na een verkwikkende douche was het tijd om terug naar Las Vegas te gaan. Daar werd duidelijk dat er was gerommeld met de getuigenverklaringen. Er zat een valse verklaring tussen van Donald Trump……het slachtoffer.

De volgende ochtend werd duidelijk dat Donald Trump geïdentificeerd is als het slachtoffer van het misdrijf in China Town. Helaas was nog niet duidelijk wat er precies was gebeurd.
Missie van de dag: Vind de dader en het motief!
Het was duidelijk dat aanwijzingen gevonden konden worden in het centrum van Las Vegas. De fietstocht ging wederom door de woestijn. In het centrum moesten opdrachten worden uitgevoerd om aanwijzingen over de moordenaar en het motief te vinden. Zo heeft Ilse zich bij de plaatselijke cosmeticazaak laten vermommen als ‘Scoutings Next Topmodel’.

Jennifer heeft 88 rondjes om haar eigen as gedraaid. Team Excalibur had Jennifer uitgekozen voor deze opdracht, omdat zij van te voren al misselijk was. Voor iedere goed uitgevoerde opdracht kregen de teams een aantal aanwijzingen. Aan het eind van de middag hadden beide teams een grote hoeveelheid gehackte, geheime mails in handen. Nu begon de grote taak om deze te analyseren om tot een dader en een motief te komen.
De scouts mochten deze dag zelf kiezen wat ze gingen koken. In de supermarkt werd druk onderhandeld en gerekend om zo gezond en lekker mogelijk te kunnen eten. Met veel enthousiasme werden de maaltijden gekookt en opgegeten. Ondertussen hadden we bezoek gekregen van Walther en Mark, die lekkere chips voor ons hadden meegenomen. Kregen we die avond tenminste nog iets gezonds te eten.
Toen het eindelijk donker was en onze gasten waren vertrokken, kon het avondspel beginnen. De scouts moesten een stuk door het bos sluipen zonder te worden afgeschenen. Als het lukte, zouden ze een aanwijzing te zien krijgen. Het was niet gemakkelijk om aan de schijnwerpers te ontlopen, maar het lukte toch een aantal keren om bij het einddoel te komen. Daar kregen ze een stukje van een foto van de dader te zien. Een oor met grijze haren, een blauw vrouwenoog, een mond met roze lippen, iets oranjes met zwarte vlekken, een roze oor. Iemand zag zelfs een aanwijzing op de grond liggen. Een roze oor in het zand, dat moest wel van Kim Jong-un zijn. Ondanks alle aanwijzingen was er nog steeds geen zekerheid over de dader en het motief.

De volgende ochtend was er tijd om nog eens goed naar alle aanwijzingen van de vorige dag te kijken. Een van de geheimagenten had haar vervangster gestuurd en die had goede aanwijzingen over te volgen strategie. De teams trokken zich terug in hun keukens om niet alleen naar de aanwijzingen te kijken, maar ook om nog eens de getuigenverklaringen te lezen. Zo probeerden ze te achterhalen welke verdachten een alibi hadden voor het tijdstip van de moord. Jennifer had twee zeer plausibele verklaringen voor de moord. Enerzijds had ze aanwijzingen dat Merkel een kind van Donald Trump verwacht en dat Malaria dat te weten was gekomen, omdat ze alle mails tussen Donald en Merkel had gekregen van Poetin. Daarnaast was het ook mogelijk dat het te maken had met de dreiging van Kim Jong-un om een atoombom op Washington te gooien.
De activiteiten van de die dag moesten uitsluitsel geven. Op naar sport en spel. De laatste spellen waren van groot belang. Tijdens het letterpakkenspel werd duidelijk dat er twee moordenaars waren. Team Excalibur kreeg aanwijzingen die leidden tot Melania Trump als dader. Uit een rebus bleek dat Jennifer ’s ochtends goed werk had geleverd. Het motief van Melania was dat ze er achter was gekomen dat haar man ervoor had gezorgd dat Merkel zwanger was. Team Mirage concludeerde dat Poetin de moordenaar is. Zijn motief was dat hij bang was dat de atoombom die Kim Jong-un naar de VS zou sturen, halverwege op Moskou zou neerkomen. Als Donald uit de weg zou zijn geruimd, zou Kim geen reden hebben om een raket met bom af te vuren.

Eindelijk was de moord opgelost.
Dat betekende ook dat het tijd was om een deel van het kampterrein af te breken. De keukendaken en de tenten van de scouts werden snel afgebroken en opgeruimd. ’s Avonds werd er lekker geBBQd, dus die keukens hadden we niet meer nodig. Na een lekker avondje bij het kampvuur zochten de scouts hun slaapplek op. Een gedeelte ging in het casino slapen. De echte bikkels sliepen buiten.
De volgende ochtend na een gezamenlijk ontbijt werd de rest van het kamp opgeruimd. Eindelijk mochten de scouts naar huis.

Wist je dat…..
⦁ Hannah niet weet hoe een slagroomspuitbus open moet
⦁ Luuk hoopt dat de staf de LAT iedere dag met chloor schoonmaakt….dat is wel zo hygiënisch
Luc tijdens het Weerwolven gewoon praat als hij de ziener is
⦁ Lieke denkt dat ze niet te zien is als ze in het donker een rode lamp op haar hoofd heeft
⦁ Dirk in het donker over een boomstronk is gestruikeld
⦁ Die boomstronk Jennifer heet
⦁ Luuk tegen een kraan praat
⦁ Lisa als ze hurkt precies op een mierenhoop lijkt
⦁ Willem van Oranje een goede voetballer was
⦁ Dirk het hele alfabet heeft gepoept
⦁ Morris mag klikken
⦁ Ilse vindt dat Luuk goed kan paaldansen
⦁ Femke niet in de krant wil
⦁ Danee een fix voor Hannah heeft geregeld
⦁ Jennifer 21 spekjes tegelijk in haar mond propt
⦁ Evi vindt dat iemand veel rimpels heeft
⦁ Morris uit Parkssjjtad komt
⦁ Het een heel keigaaf, ruig en gezellig kamp was!

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes