Explorers

“Zelf activiteiten organiseren”, “Aardappelkanon”, “Lekker hangen op de bank”, “Chillen”, “Moet dat!?!”, “Waarom Ik!”, “Ik altijd!”, “Zelf dingen regelen”. Dit zijn een aantal kreten, zoals de explorers de dagelijkse gang van zaken binnen hun speltak zien.

Een keer in de week een eigen opkomst organiseren, zelf bepalen wat je gaat doen en als je er even niet uit komt, dan kun je altijd terecht bij de begeleiding met je vragen en opmerkingen. Uitdagingen opzoeken en steeds meer zelf doen, zijn daarbij belangrijk.

Een aantal keer per jaar hebben we een overnachting en elke zomer spannende activiteiten op kamp. Ook bij deze activiteiten wordt er steeds meer aanspraak gemaakt op de zelfstandigheid van de explorers. Van het uitzoeken van een kampterrein, tot het bedenken van programma ideeën. Maar ook tijdens kamp wordt in grote mate zelfstandigheid van de explorers gevraagd. Een eigen corvee rooster maken, zelf boodschappen doen, zelf koken voor de rest van de groep zijn dingen die van de explorers verwacht worden. Maar vooral de activiteiten maken ons kamp. Een hoogteparcours, abseilen, kayakken, een dagje shoppen in een grote stad, hiken en een cultureel uitstapje staan vaak op het programma.

Onze opkomsten zijn elke dinsdag van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Mocht je meer informatie willen, dan kun je contact opnemen met explorers@scoutingwelten.nl