Ter land, ter zee en in de lucht

Fotograaf: Lucho Carreno

De AVROTROS heeft zaterdag 26 september in samenwerking met Scouting Welten een aflevering van het programma Te land, ter zee en in de lucht in Welten opgenomen. De vrijwilligers van Scouting Welten waren al vroeg op diverse plekken in Welten verschillende spellen aan het opbouwen. Met bel of toeter om de snelste tijd te registreren. Rond het middaguur arriveerden de jeugdleden van Scouting Welten, waarvan sommigen verkleed in het thema. Zo was er een Spiderman en een ruimtemannetje. De jeugdleden volgden in groepjes een parcours. Ze kwamen bij het spel ‘Lol aan de katrol’ waar ze zo snel mogelijk over de apenbrug moesten klauteren gevolgd door een kabelbaan. Zelfs de jongste jeugdleden (bevers) durfden van de kabelbaan! Verderop kwamen ze bij het spel ‘Blij dat ik glij’ waar ze met bootjes een zeepbaan af moesten.

Bij de Weltervijver gingen ze ‘Tobbedansen’. De jeugdleden moesten zo snel mogelijk met een zelf gepionierd vlot de overkant van de Weltervijver bereiken. Hier hield niet iedereen het droog. Ook was er het spel ‘Rol voor de lol’ waar de jeugdleden in een rupstapijt samen over het grasveld moesten ‘rollen’. Bij het trapveldje werd gekeken of er bij Scouting Welten ook een ‘Held op ’t veld’ is. Voetballend met aan elkaar geknoopte skippyballen moesten de jeugdleden gezamenlijk de knuffel van de scouts omver krijgen. Vervolgens was er in de Welterkuil ‘Fiets ‘m drin’. Met step of fiets een parcours afleggen. En tot slot ‘Klim ‘m drin’. Een gepionierde klimpaal waar zo snel mogelijk naar boven geklommen moest worden om de bel te laten rinkelen. De snelste tijd was 3 seconden! Nadat de jury van alle groepjes de tijden had opgeteld, vond de prijsuitreiking bij het scoutinggebouw van Scouting Welten plaats en kon het productieteam van de AVROTROS weer huiswaarts gaan.

Scouting Welten organiseert wekelijks voor kinderen vanaf 5 jaar spannende en leuke activiteiten. Wil jij ook een keer komen kijken? Check dan onze website: www.scoutingwelten.nl.

Wil jij als vrijwilliger worden uitgedaagd? Kom dan ook een keertje kijken!